Renovation and Transformation of a Norman Jaffe House design by Neil Logan Architect

Renovation and Transformation of a Norman Jaffe House design by Neil Logan Architect

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

© Neil Logan Architect, Christopher Sturman

 

Project: House
Location: East Hampton, United States
Architects:
Neil Logan Architect
Area: 6250 m²
Year: 2020
Photographs: Christopher Sturman
Landscape Architect: Farm Landscape Design
General Contractor: Trunzo Building Contractors

Completed in 1978, Norman Jaffe's Gruss House is a representative example of his self-described "Zeus style". Referencing the mythological god of the sky, Jaffe found formal inspiration in the sky, clouds, and coastal dunes of the Eastern Long Island.
With its bold shingle roof and distinctive Tennessee sandstone-clad walls, the house had undergone several unfortunate interior renovations. Together with its outdated planning and awkward circulation, the house was transformed by the removal of one of its two enormous masonry fireplaces.
These changes allowed for a reorganization of the interior without altering the exterior. The windowless façade facing the entrance was preserved while the ocean-facing side of the house was improved with new large uninterrupted glazing. With this newfound openness, the entry courtyard took on improved importance and was better linked to the interior by being resurfaced with wood decking.
New windows, an island kitchen, and oak-clad walls and floors completed the interior. With the removal of the fireplace and additional stairs, the second-floor space below the enormous roof was transformed. Three bedrooms and a bathroom were added as well as an extensive and master bathroom with a steam room and sauna. The pool house, surrounding stone-clad walls, new exterior stone-paved areas, and new garden design completed the renovation.

 

Source: Neil Logan Architect
m i l i m e t d e s i g n   –   w h e r e   t h e   c o n v e r g e n c e   o f   u n i q u e   c r e a t i v e s 

TYPE OF WORKS
volano
ashley furniture
milimetdesign banner
Most Viewed Posts
milimet banner