Joint research centre design by Studio Muoto and Maio Architects

Joint research centre design by Studio Muoto and Maio Architects
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
© Studio Muoto and Maio Architects
 
 
Project: Joint research centre 
Program New JRC Site Headquarters: meeting and conference rooms, co-working spaces, restaurant, event space, car park, public space
Location: Sevilla, Spain
Client: Joint Research Center, European Commission
Architect:
Studio Muoto and Maio Architects
Area: 24070 sqm
Budget:  €25,000,000
Consultants: Schnetzer Puskas, Espace Temps, OLM, Societat Orgànica
Year: 2022
The building is designed like a windcatcher. The architecture is structured around a series of linear patios that capture the dominant winds in order to provide natural ventilation to the workspaces. These patios allow the landscape to filter into the architecture and create a temperate interior climate.
These climate buffers are a reinterpretation of the vernacular architecture of Seville’s streets. Like the city’s traditional streets, they are covered with awnings stretched between the façades, which provide protection from the sun and keep the interior spaces cool.
 
Source: Studio Muoto and Maio Architects 
m i l i m e t d e s i g n   –   w h e r e   t h e   c o n v e r g e n c e   o f   u n i q u e   c r e a t i v e s 
TYPE OF WORKS
volano
ashley furniture
milimetdesign banner
Most Viewed Posts
milimet banner