Bang Saray House design by Architectkidd

Bang Saray House design by Architectkidd
milimetdesign lifestyle mm_Bang Saray House design by Architectkidd_01 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_02 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_03 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_04 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_05 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_06 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_07 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_08 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_09 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_10 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_11 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_12 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_13 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_14 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_15 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_16 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_17 mm_Bang Saray House design by Architectkidd_18 Architects: Architectkidd Location: Thailand Design Team: Luke Yeung, Manassak Senachak, Tammarat Rodpul, Beatrice Pacharapan Area: 300.0 sqm Photographs: Luke Yeung Interior Consultant: Aey Jongsiriwanich Project Consultant: Peter Hedrich General Contractor: Chatree Ruento Structure Engineer: Chaiyot Pinitjitrsamut Located near the east coast of the Gulf of Thailand, this house is formed by the tropical conditions of South East Asia as well as the values of its owners, a Swiss family living in the region. The house follows a simple arrangement of spaces, with five bedrooms laid out lengthwise on the upper floor. The lower floor consists of the kitchen, dining and a large living area facing the outdoor pool and garden. The house is constructed using post-tensioned concrete slabs, which are more commonly found in larger-scale commercial buildings in Thailand. The use of post-tensioning for this house allows for uninterrupted spaces, particularly on the lower level, where large glass panels can be opened to connect the interior spaces with the outdoor areas. The house continues Architectkidd’s interest in using raw and minimally processed materials. The thin horizontal slabs contrast with the cast concrete shear walls and steel columns. All the wooden elements of the house were designed using reclaimed hard wood timber, including the facade which provides shading and natural airflow for the spaces on the upper floor.
Source: Architectkidd
milimetdesign – Where the convergence of unique creatives
Most Viewed Posts