we architecture: TT-villa


TT-villa

we architecture‘s TT-villa was designed to optimize the surroundings in which it is situated.
located in phuket, thailand, the aim was to design a building where both interior and exterior
has equal contact to nature and sea, an oasis in a tropical surrounding with the commodities
of modern living. the residence is west facing, hillside near the sea built partly carved into the rock.
the building steps down the hill providing interior and exterior access between the entrance
at the top and the beach below. along these paths, the layout of the house provides terraces
connected to the various rooms of the building and where nature has the ability to grow
unobstructed between the volumes of the villa.

the house is divided into three floors. the top floor, near the entrance, is the one which functions
more as a public, communal space. throughout the middle there are semi-private rooms,
with the lower level housing the mots private spaces. by offsetting the three floors, they have
created additional terraces. rotating the floors opens up the house towards the sea and maximizes
these outdoor areas.

rather than having a backside as a traditional cliff side villa, the building is placed in such a way
that there are views both towards the sea and the green rocky slope. the vegetation grows
between the different floors of the building making the inside and outside flow into one another.
opening up the villa’s blinding system completely, gives you picturesque views, transforming your
living, dining or bedroom into covered terraces.


the residence is situated on a hill and partly built into the rock


the offset levels have expansive terraces






the blinding system closed


the blinding system partially open


the blinding system fully open provides full views of the surroundings converting the villa’s various rooms into covered terraces


section 1 of the house


section 2 of the house


section 3 of the house


from stacked to staggered


floor plan


floor plan


floor plan

name: TT-villa
assignment: private
type: private villa
client: classified
size: 450m2
place: phuket, thailand
collaborators: uwe wuterich
team: marc jay, julie schmidt-nielsen, marie hesseldahl larsen, hochung kim

source: designboom

milimetdesign – Where the convergence of unique creatives