Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio



mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_01


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_02


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_03


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_04


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_05


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_06


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_07


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_08


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_09


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_10


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_11


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_12


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_13


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_14


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_15


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_16


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_17


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_18


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_19


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_20


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_20b


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_21


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_22


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_23


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_24


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_25


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_26


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_27


mm_Seto Inland Sea design by Mount Fuji Architects Studio_28


Architects: Mount Fuji Architects Studio
Location: Hiroshima, Hiroshima, Japan
Design Team: Masahiro Harada + MAO, Naoto Ishii, Tetsuya Mizukami
Area: 1934.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Ken’ichi Suzuk+, Ryota Atarashi
Structural Engineering: Arup
Mep: TETENS Consulting Engineering Co.ltd
General Contractor: SHIMIZU CORPORATION

This area faces the Seto Inland Sea and has a configuration of vicinal hills plunging directly into the sea, on the slope of a village which clings to it. The flat lands are naturally limited and a public space for parties and gatherings of people was lacking. A function of corporate housing for shipyard workers was sought. So, we tried to create a public space with construction that takes advantage of site conditions on the sloping top of the cliff and would be open to the community. Specifically, we prepared a cantilever escarpment , a volume of accommodation in 3 levels and opened to the local community its rooftop. This opened onto the beautiful scenery of the Seto Inland Sea, which served as a public place with a sufficient space to allow a direct approach through a large staircase from the road on the back side to the north that has a higher situation.

-Structural ship hull form

The overhang which has a widely slender top of this particular scarp formed by a guide is intended to create a public space on the terrace and the widest possible area by setting a jump as necessary piles at the end of the escarpment so that no constraints is transmitted to the weakened ground . Nevertheless , what has made this possible is the presence of a continuous wall surface structure extending on three levels and that of a counterweight acting around the opposite side . 3 main structural wall surfaces can be considered as a beam height of level 3 ( about 10m ) and structural walls in the short direction taken every 6000 mm at a right angle, combined with 4 slabs into a forms of tiles. Thanks to these, the building in its entirety, consists of a rational structure of ship hull with the constituent assembly appearance of a huge ship and constituting an embodiment of a reasonable financial cost.

-Link area

The two light courts drilled in the rooftop plaza are transitions to descend to all apartments. Although this is a form very efficiently exploiting the area , two light courts bring both light and ventilation to the interior corridors tend to be dark and damp , and it is a significant improvement of the environment in apartments under light and ventilation .

The circulation (large stairs, iron stairs in two light courts and corridors) grow sequentially while wrapping this construction like concrete block in different ways. The fittings are steel treated with nickel to protect from salt damage. The circulation of the apartments manages to fit perfectly into the continuity of the neighborhood. The project became a part of the city itself.

-A landscape of the future

While satisfying the various demands of nature and society , this building has been defined as a “harmonious form” and its realization did arise as an “autonomous figure ” extremely clear and simple, that does not feel like the complex conditions in the background of its construction. The L-­‐ shaped volume of concrete is like a huge ship awaiting the baptism of the sea, and defines the contours of the “vast space that is the Seto Inland Sea .” The intention of the architect disappear one day and the building will be taken over by the district as a new sea landscape Seto assimilated and told in different ways.
This is also our intention and desire


Source: Mount Fuji Architects Studio
milimetdesign – Where the convergence of unique creatives