Research Center in Cologne design by ASTOC Architects and Planners

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)

mm%252001.jpg (990×658)


mm%252002.jpg (990×658)


mm%252003.jpg (990×658)


mm%252004.jpg (990×658)


mm%252005.jpg (990×658)


mm%252006.jpg (990×706)


mm%252007.jpg (990×660)


mm%252008.jpg (990×660)


Architects: ASTOC Architects and Planners

Location: Cologne , Germany

A spacious campus, sealed off from its neighborhood, houses the individual buildings of seven institutes which appear to stand scattered on the site, held together only by their common institutional infrastructure. As such, the design of this social focus assumes great importance. The fading building dating from the seventies had to be urgently extended and renovated, to offer high-quality and healthy nutrition concepts. ASTOC’s design respectfully treats the exposed concrete facades of the old building from the seventies, but at the same time, is unmistakably contemporary in its architectural expression for the extension building.
The heavy facade of the existing building was energetically optimized while preserving its original appearance. Its pigmented exposed concrete slabs were reproduced for the extension building while the existing facade will later be insulated. The concrete surfaces clearly show the craftsmanship- like traces of the wooden formwork.

Source: ASTOC Architects and Planners
milimetdesign – Where the convergence of unique creatives

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)