PV House design by Sério Sampaio Arquitetura + Planejamento



















Architects: Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento
Location: Itu – São Paulo, Brasil
Architect In Charge: Sérgio Sampaio
Area: 890.0 m2
Year: 2011
Photographs:
Leonardo Finotti

The house adapts to the terrain uphill subdivided into three functional sectors; services downstairs, a “terrace” for social and leisure activities in the intermediate floor and finally the intimate area in the pavilion suspended superior.

Reflecting pool, roof garden and cross ventilation assist in thermal comfort while housing the system of wastewater reuse and rainwater reduces water consumption.


Source: Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento/ Leonardo Finotti
m i l i m e t d e s i g n – W h e r e   t h e   c o n v e r g e n c e   o f   u n i q u e   c r e a t i v e s