mut architecture: z house


‘z house’ by mut architecture

an outcropping of rock creates the setting of the ‘z house’ by mut architecture in brentwood, california.
protruding from the hillside the house is supported by the hill as it has no pillars or false walls.

owners and guests enter the house through the kitchen, where the countertop is at the same
height as the playground.

exterior stairs are in embedded in the rocks, in the facade of the house. the stairs lead to the pool,
to the tennis court, to a grass roof deck sitting above the gym – a roof deck that offers an elevated
view of the city while cooling the space of the gym below.


aerial view


the tennis court cut into the hill


one of the entrances


the deck


living space


living space


leading onto the deck


model


aerial view


floor plan


floor plan


section view


section view

project: z house
location: los angeles
date: 2010
program: house
team: j. mascaro, l morand
status: unbuilt

  • Source: http://lh3.ggpht.com
  • milimetdesign – Where the convergence of unique creatives