Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_01


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_02


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_03


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_04


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_05


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_06


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_07


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_08


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_09


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_10


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_11


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_12


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_13


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_14


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_15


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_16


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_17


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_18


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_19


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_20


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_21


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_22


mm_Lightbox design by Hsuyuan Kuo Architect & Associates_23


Architects: Hsuyuan Kuo Architect & Associates
Location: Taipei City, Taiwan
Design Team: Hsuyuan Kuo, Effie Huang, YaChun Tsai
Area: 1045.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Kuo-Min Lee

“Site Context”
The site is located by a lakeside park surrounded by the forest in Chu-pei, Hsinchu County. Facing the lake in front, the building extends its space into the nature and captures the greenery into the room through its glass panels. To facilitate a better view, the designers raise the house one meter higher. At night, the glass box transforms itself into a luminous cube floating on the water.

“Space and Form”
The rooms in the plan seem randomly scattered. However, all of the rooms center around a huge cube suspended from the ceiling in the lobby. As the rectangular cube extrudes along the ceiling,  and transforms into a floating pyramid in the sky, it invites direct sunlight into the space. Scattered around the open space at the lobby, the spherical lamps create an abstract cosmic atmophere.

Source: Hsuyuan Kuo Architect & Associates/ Taipei City, Taiwan
milimetdesign–Where the convergence of unique creatives

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)