JDS architects: 'M6B1' student housing, paris


‘M6B1′ – student housing by JDS architects
image courtesy jds / julien de smedt architects

JDS architects have designed ‘M6B1′ – student housing in paris france. the site is located
in a context that is in development. after fulfilling the required programming, the left over
square meters were unfolded creating a spiral for social activities linking the ground floor
to the roof terrace. considering the exterior of the building as generic as possible to respond
to its unknown context, JDS decided to populate the inside of the social spiral with elements
normally found on the exterior façade of buildings: light fixtures, flower pots hanging by
the window, all of which contributes to the common space of students.


‘M6B1′ – student housing
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – rooftop terrace
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – garden
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – exterior at night
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – interior
image courtesy jds / julien de smedt architects

http://www.milimet.com/
‘M6B1′ – design progression diagram
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – design progression diagram
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – design progression diagram

image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – design progression diagram
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – facade sun study diagrams
image courtesy jds / julien de smedt architects

‘M6B1′ – facade sun study diagrams
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – facade sun study diagrams
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – facade sun study diagrams
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – floor plans
image courtesy jds / julien de smedt architects


‘M6B1′ – floor plans
image courtesy jds / julien de smedt architects

general info:
code: m6b1
project: student housing
location: paris rive gauche, france
size: 6,000 m2
type: invited competition
status: submitted
client: rivp semapa
collaborators: ote

project team:
julien de smedt
charlotte truwant
alex dent
federico pedrini
itzel lluvia vargas alcántara
therése wallström

Source: designboom

milimetdesign – Where the convergence of unique creative