coop himmelb(l)au: the house of music revised plans unveiled

the utzon centre in aalborg, denmark by coop himmelb(l)au
image courtesy coop himmelb(l)au

wolf d. prix, design principal of coop himmelb(l)au today presented the final
scheme design for the house of music during a press conference at the utzon centre
in aalborg, denmark.

within a close collaboration between the builder, fonden musikkens hus i nordjylland
and coop himmelb(l)au the schematic design has been revised and finalized. modifications
in relation to the original layout presented in september 2008 comprise amongst others
the large stairs leading up to the façade of the house fronting limfjorden. instead an
open entrance at ground level has been created, located between sculptural building
objects of the foyer and restaurant. the different volumes and surfaces create an architectural
expression suited to the multi-functional and synergetic nature of the building.
wolf d. prix stated: ‘supreme architecture is only achieved by continuously refining
the fundamental architectural principles. therefore, the architecture of the house of
music is a living and very dynamic process.’


image courtesy coop himmelb(l)au

image courtesy coop himmelb(l)au

image courtesy coop himmelb(l)au


image courtesy coop himmelb(l)au


level 0
image courtesy coop himmelb(l)au

level 1image courtesy coop himmelb(l)au

level 2
image courtesy coop himmelb(l)au

level 3
image courtesy coop himmelb(l)au

level 4
image courtesy coop himmelb(l)au
site plan
image courtesy coop himmelb(l)au

Source: designboom

milimetdesign – Where the convergence of unique creatives