Casa Delta design by Bernardes Arquitetura


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_01


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_02


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_04


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_05


55302753e58eceb877000044_casa-delta-bernardes-arquitetura_06074pr140613-012d


55302799e58eceb877000046_casa-delta-bernardes-arquitetura_06074pr140613-019d


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_06


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_07


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_08


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_09


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_10


mm_Casa Delta design by Bernardes Arquitetura_11


Location: Guarujá – SP, Brazil
Design Team: Thiago Bernardes, Dante Furlan, Camila Tariki, Bruno Milan, Daniel Vannucchi, Pérola Machado
Area: 1000.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Leonardo Finotti
Interiors: Bernardes Arquitetura
Project Management: Cimenge Engenharia
Construction: All`e Engenharia
Facilities: Grau
Structure: Leão e Associados
Pool Design And Installation: COMARX
Landscape: Isabel Duprat
Lighting Technique: Lightworks

Commissioned by a couple with three young children, this weekend house, located one and a half hours from São Paulo, is built on sloped terrain surrounded by an important Atlantic Forest reserve, in a plot allowed for building purposes.

The functional program was laid out in different levels so as to let the house adapt to the existing terrain and trees in a subtle fashion. The entrance is made from the car park on the lower level, from which a wide staircase shoots up across the first floor and onto the terrace where the social areas and master suite are built under a light canopy.

The first floor houses the children’s suites and overhangs the stone base of the house, providing shelter to the car park and arriving guests. The sunscreen panels that clad this volume give privacy to the bedrooms and provide lightness and transparency to the building.

The upper floor is the most privileged part of the house, benefiting from outstanding views of the sea and beach that are less than one hundred meters away. The trapezoidal, wafer-thin canopy sits on large glass panes and forms a pavilion that shares the same floor as the large veranda around it. The interior and exterior grades are one and the same.

The subtle canopy’s slope and the orientation of the timber sunscreens guide the eye toward the horizon, where an infinity edge makes the swimming pool part of the ocean.


Source:  Bernardes Arquitetura/ Leonardo Finotti
m i l i m e t d e s i g n – W h e r e   t h e   c o n v e r g e n c e   o f   u n i q u e   c r e a t i v e s