Tsukuba Medical Laboratory of Education and Research design by Tetsuo Kobori Architects + PLANUS

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)















Architects: Tetsuo Kobori Architects + PLANUS
Location: Ibaraki, Japan
Structure: Arup
Completion: August 2010
Photographs: Bauhouseneo

“Creation of an open space with suspended glass curtains”
A limited time 20-year PFI project located on the grounds of the Tsukuba University Hospital. With its main function being a clinical laboratory, it also combines spaces for student education and research to create a new communication space in the university.

• Freedom
In the clinical laboratory is an information gallery that is open to the public and can be viewed by everyone. There is a space that provides an area where students and researchers can freely interact.

• Originality
The glass constructed curtain wall is precisely suspended in air almost as if it were a piece of furniture. Taking into consideration the fact that this will be taken apart, the aluminum sandwiched panels are all the same size.

• Beauty
The see-through mesh filter and the anti-IR glass reflect onto the curtain wall suspended from the top, giving the west facing side a functional beauty.

Source: Tetsuo Kobori Architects + PLANUS
milimetdesign – Where the convergence of unique creatives

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)