1028 Natoma Street design by Stanley Saitowitz | Natoma Architects

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)

mm%252001.jpg (601×800)


mm%252002.jpg (648×800)


mm%252003.jpg (597×800)


mm%252004.jpg (800×713)


mm%252005.jpg (912×751)


mm%252006.jpg (1000×751)


mm%252007.jpg (1000×795)


mm%252008.jpg (1000×408)


mm%252009.jpg (1000×647)


mm%252010.jpg (1000×434)


MM%252011.jpg (1000×434)


mm%252012.jpg (1000×434)


mm%252013.jpg (1000×430)


mm%252014.jpg (1000×430)


mm%252015.jpg (1000×637)


mm%252016.jpg (1000×685)


Architects: Stanley Saitowitz | Natoma Architects
Location: San Francisco, CA, USA
Project year: 2004-2005
Photographs: Natoma Architects

This project, on a twenty-five-by-eighty-foot lot next to 1022 Natoma Street, continues the investigation of San Francisco infill buildings. At the street level are parking and entrance lobby; above are four stacked units. One thickened party wall provides vertical access and a light court. The other acts as a service zone, condensing kitchens, bathrooms, laundry, and storage behind sliding glass doors.

Floating walls divide the free space in the center, which is finished with a variety of materials all in different shades of white. The front facade has a bay-window silhouette constructed of horizontal aluminum bar grating, which provides both shading for the southern exposure and a veil shielding the city beyond. The surfaces behind the bay are sheathed in perforated metal.

Source: Stanley Saitowitz | Natoma Architects
milimetdesign – Where the convergence of unique creatives

header_logo%2520copy%2520copy.jpg (805×90)